Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

lixoudis//ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΥΛΙΚΑ:
ΖΥΜΗ:1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο.
5 αυγα μεγαλα,χωριστα οι κροκοι,Χτυπημενα ελφρα.
100 γρ.γαλα χλιαρο.
30 γρ.μαγια ξερη.
180 γρ.ζαχαρη
1 βανιλια
1 πορτοκαλι το ξυσμα του.
1 πρεζα αλάτι.
250 γρ.μαργαρινη.
Αμυγδαλα φιλε για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ριχνετε στο μιξερ όλα τα υλικα εκτος τη μαργαρινη και χτυπατε ελαφρα για 2’-3’ λεπτα.Ανεβαζετε ταχυτητα στο μιξερ και σιγα-σιγα προσθετετε και τη μαργαρινη.Οταν η ζυμη είναι ετοιμη,ξεκολαει από τα τοιχωματα του καδου,τη βαζουμε σε λαδωμενη λεκανη,σκεπαζουμε με πετσετα,και αφηνουμε να ξεκουραστει για 20’λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου..Οταν η ζυμη φουσκωσει.κοβουμε κοματια  πλαθουμε μπαστουνακια και φτιαχνουμε πλεξουδες.Αλειφουμε με κροκο αυγου,πασπαλιζουμε με το αμυγδαλο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 25’-30’ λεπτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου