ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
ΥΛΙΚΑ:
ΖΥΜΗ:1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο.
5 αυγα μεγαλα,χωριστα οι
κροκοι,Χτυπημενα ελφρα.
100 γρ.γαλα χλιαρο.
30 γρ.μαγια ξερη.
180 γρ.ζαχαρη
1 βανιλια
1 πορτοκαλι το ξυσμα του.
1 πρεζα αλάτι.
250 γρ.μαργαρινη.
Αμυγδαλα φιλε για πασπάλισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ριχνετε στο μιξερ όλα τα υλικα
εκτος τη μαργαρινη και χτυπατε ελαφρα για 2’-3’ λεπτα.Ανεβαζετε ταχυτητα στο
μιξερ και σιγα-σιγα προσθετετε και τη μαργαρινη.Οταν η ζυμη είναι ετοιμη,ξεκολαει
από τα τοιχωματα του καδου,τη βαζουμε σε λαδωμενη λεκανη,σκεπαζουμε με
πετσετα,και αφηνουμε να ξεκουραστει για 20’λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου..Οταν
η ζυμη φουσκωσει.κοβουμε κοματια πλαθουμε
μπαστουνακια και φτιαχνουμε πλεξουδες.Αλειφουμε με κροκο αυγου,πασπαλιζουμε με
το αμυγδαλο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 25’-30’ λεπτα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου