Κέικ σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ:
400γρ. Κουβερτουρα σοκολάτα
200 γρ βούτυρο
120 γρ.ζάχαρη
100γρ. αλεύρι
80 γραμμάρια
αμύγδαλα σε σκονη.(στο μουλτι)
4 αυγά
EKTEΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους
180 ° C
Λιώστε
το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.(όχι να καψει). Σε ένα άλλο- σε μπεν μαρί- λιώνετε τη σοκολάτα
Σε ένα
μπολ ανακατεύετε (κοσκινισμενο)το
αλεύρι, τα αμύγδαλα σκονη, με τη ζάχαρη και τα αυγά.
Προσθέστε το βούτυρο λιωμενο,και τη σοκολάτα λιωμενη. Το δουλευετε για 3-4΄λεπτά με πλαστικη σπατουλα(μαριζ).
Ρίχννετε
το μειγμα σε βουτηρωμενη φορμα και
ψηνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Μπορείτε να το σερβιρετε
ζεστό ή κρύο!
lixoudis.gr