Υλικά
6 φύλλα κρούστας
300 γρ.καρύδοψιχα
½ φλυτζάνι μαυρη ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα
1κ.γ.γαρυφαλο τριμμενο
200 γρ.βούτυρο λιωμένο.
Για το σιρόπι
1κουπα ζαχαρη κρυσταλικη
1 κουπα νερο
1 ξύλο κανέλλα
1 φετα λεμονι
Εκτέλεση:
Βαζετε τα καρυδια στο μουλτι και τα
θρυματιζετε.Αναμιγνυετε μαζι με τη ζαχαρη,την κανελα,το γαρυφαλο.(κρατατε
λιγο από το μιγμα για πασπαλισμα στο
τελος).
Τοποθετειτε το φύλλο σε μια επιφάνεια και βουτυρώνετε με το πινελο και πασπαλίζετε με το μείγμα ολο το φυλλο.
Γυρνάμε τις άκρες,προς τα μέσα και τυλίγουμε,σφιχτά το φύλλο σε ρολό(φλογερες).Συνεχιζετε με όλα
τα φυλλα τη διαδικασια.
Τοποθετειτε σε
ταψί και χαράζετε με μαχαιρι ,μέχρι κάτω,σε κομμάτια και βουτυρώνετε ,τα ρολά και απο πάνω.Πασπαλιζετε ελαφρα με λιγη μαυρη
ζαχαρη.
Ψήνετε,στους 180
βαθμούς ,για 20΄ λεπτά,μεχρι να
ροδίσουν.
Εν τω μεταξυ ετοιμάζετε το σιρόπι.
Βράζετε για 5 λεπτά,όλα τα υλικά μαζί ,και αφηνετε να
κρυωσει.
Σιροπιάζετε το ζεστο γλυκο με το κρυο σιροπι.
Πασπαλιζετε με λιγο καρυδοψιχα από το μιγμα που
κρατησατε και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου