ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΟΚΙΝΝΙΣΤΟ
1 κιλο μοσχαρίσιο συκώτι
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1κουτι ψιλοκομμενα τοματακια
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 σφηνακι μπαλσαμικο ξυδι.
2 φυλλα δαφνης
4-5 σπορους μπαχαρι
3 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
Εκτέλεση:
Βαζουμε δυο δαχτυλα νερο στην κατσαρολα και αφηνουμε
να παρει βραση.Βαζουμε το συκωτι στο νερο , το ζεματαμε για δυο λεπτα,και
αποσυρουμε από τη φωτια.
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το συκώτι σε μικρές μπουκιές .
Βάζουμε την κατσαρολα πάνω σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε καλά το
ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το συκώτι και αφήνουμε μεχρι να αρχίσει να αλλάζει
ελαφρά χρώμα πριν το ανακατέψουμε για πρώτη φορά. Αφού ανακατέψουμε 1-2 φορές
το συκώτι προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε κατά
διαστήματα μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και
προσθέτουμε τα ντοματακια τον πελτέ ντομάτας και το μπαλσαμικο. Χαμηλώνουμε την
φωτιά και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το αλάτοπιπερο και τα υπολοιπα μπαχαρικα. Συμπληρωνουμε στην κατσαρολα και 1 φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να
σιγοβρασει και να δέσει η σάλτσα για περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρετε το συκώτι
γαρνίροντας με ένα ωραιο αρωματικο πιλαφι** η΄ με πουρε πατατας**.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου