Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Σφολιατοπιτακια εύκολα με τυρί κρέμα και Nutella



Σφολιατοπιτακια εύκολα με τυρί κρέμα και Nutella
Συστατικά:
1 φύλλο σφολιάτας,
1 φλιτζάνι τυρί κρέμα .
1 φλυτζάνι
Nutella.
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Σε αλευρωμένη επιφάνεια-παγκο ανοίγετε τη ζύμη σφολιάτας. Κόβετε σε 9 ίσα τετράγωνα μερη.
Σε  ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το τυρί κρέμα και ½ φλιτζάνι
Nutella μέχρι να μαλακώσει και να αναμιχθει ομοιόμορφα.
Βαζετε από μια κουταλιά της σούπας  μείγμα τυρι-
Nutella στη γωνία της  κάθε σφολιάτας και διπλωνετε τα φυλλα σχηματιζωντας τριγωνα. Βουτατε ένα πιρουνι στο αλευρι και πατατε τα πιτακια γυρω-γυρω στις ακρες να κολήσουν τα φυλλα μεταξυ τους.
 Σε  ένα πιάτο, χτυπήστε ελαφρά μαζί  το αυγό με λιγο νερό και αλοιφετε με ένα πινελο ένα ένα τα πιτακια. Στρωνετε σε ένα ταψι αντικολητικο χαρτι και αραδιαζετε τα πιτακια.
Ψήνετε σε προθερμασμενο φουρνο 180 βαθμους για περίπου 25’-30’ λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα. Πασπαλίζετε  με τη ζάχαρη άχνη και περιχύνετε με την υπολοιπη  
Nutella αφου πρωτα την εχετε ζεστανει.Σερβίρετε τα ζεστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου