Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ




ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο περιπου μπαρμπουνια μεγαλα φρεσκα
Χοντρο αλάτι
λαδολεμονο
Για το λαδολεμονο:
χυμό  από 2 λεμόνια.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
Εκτελεση:
Αφαιρειτε προσεκτικα τα λεπια από τα ψαρια με το ειδικο εργαλειο η΄με ένα μαχαιρι.Ανοιγετε και τις κοιλιες τους και καθαριζετε μεσα καλα.Πλενετε καλα τα ψαρια και τα βαζετε σε ένα τρυπητο να στραγγιξουν τα νερα.
Με χαρτι κουζινας σκουπιζετε τα ψαρια για να φυγουν όλα τα νερα.Βαζετε σε ένα ταψακι τα ψαρια τα λαδωνετε ελαφρα,και τα αλατιζετε,εσωτερικα και εξωτερικα.
Βάζετε  το ειδικό αντικολητικό τηγάνι με τις ρίγες να κάψει και βαζετε εκει τα ψαρια  να ψηθουν 5΄λεπτα περιπου απο την κάθε πλευρα.(προσοχη στο γυρισμα των ψαριων να μην σπασουν).Σερβιρετε τα ψαρια σε πιατελα ραντιζωντας με το λαδολεμονο .
Ο



Με τον ιδιο ακριβως τροπο ψηνουμε τα ψαρια και στα καρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου