lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

lixoudis //λιχουδης //κοτοπουλο κοκκινιστό με πένες ολικής.


Υλικά
1 μικρό κοτόπουλο, περίπου ενάμιση κιλό κομμένο σε κομμάτια
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κ.σ ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
2 - 3 σπόρους Μπαχάρι.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο μπούκοβο καυτερό
Μισό κ.γ ζάχαρη 

 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης 


Εκτέλεση :
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 4 - 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο , μέχρι να μαλακώσει Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε στην κατσαρολα και τον ντοματοπελτέ ανακατεύουμε ελαφρά να βγάλει αρώματα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, το μπαχαρι, το κοτόπουλο ξανά, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, μπούκοβο, και ένα λίτρο νερό περίπου και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40  λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Λιγο πριν είναι ετοιμο το κοτόπουλο ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες συμπληρωνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα, (μην το φοβηθείτε θα το ρουφηξουν τα ζυμαρικά) δοκιμάζουμε για αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου γύρω στα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι και τριμμένο τυράκι.

@lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου