lixoudis(λιχουδης)

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Μοσχάρι κοκκινιστό

Μοσχαράκι με αφράτο πουρέ 





Υλικά

1 κιλό μοσχάρι 
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 κ.σ τοματοπελτε 
1 φλυτζανι χυμό ντομάτας 
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματακια
Ή 2 ντομάτες φρέσκες τριμενες. 
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 
1 κλαδάκι σελερι με το χοντρό κοτσάνι 
1 κουταλάκι θυμάρι
5 κροκους μπαχαρι 
2 φύλλα δάφνης 
Αλατοπίπερο 
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε το κρέας σε μερίδες Έπειτα, βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές για περίπου 2 λεπτά.και να θωρακίστει. 
 Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο,τα καρότα το αλάτι και το πιπέρι, το μπαχαρι και σωταρουμε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε και τον τοματοπελτε και ανακατεύουμε λίγο να πάρει το κρέας τον πελτε.Σβήνουμε με το κρασι,και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα ,και ανακατεύουμε καλά.ριχνουμε στο φαγητό το φύλλο δάφνης και το θυμάρι,και το σελερι ψιλοκομμένο . Τέλος προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και βράζουμε με σκεπασμένη τη κατσαρόλα για περίπου μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. 

Αφαιρούμε τους κόκκους μπαχαρι και τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε με ένα βελούδινο πουρέ.,η ρύζι ή πατατουλες τηγανιτές ότι σας αρέσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου