lixoudis(λιχουδης)

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΏΝ ΜΕ ΠΕ ΠΑΝΣΈΤΑ ΚΑΙ ΠΙΛΆΦΙ

Υλικά
600 γρ συκωτάκια πουλιών φρέσκα 
300 γρ χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο 
Μισο κιλο ρύζι τύπου Αμερικής 
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 πιπεριά φλωρίνης κόκκινη 
1 πιπεριά πράσινη 
1 μικρο πακέτο μανιτάρια 150γρ κομμένα σε φέτες 
Αλάτι και πιπέρι 
1 κ.σ πελτε 
Μισο κ.γ Πάπρικα καπνιστή 
Μισο κ.γ κάρυ
Μισο ποτήρι λευκό κρασί. 
Ελαιόλαδο 
Εκτέλεση 
Ψιλοκόβουμε την πανσέτα και ενώνουμε με τα Συκωτάκια σε ένα μπολ. Αλατιζουμε και Καρυκευουμε με τα μπαχαρικά, πιπέρι, κάρυ, παπρικα. 
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωταρουμε το κρεας μαζί με τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να σωταριστουν όλα μαζί.. Αφού γλασαριστουν λίγο προσθέτουμε και τον πελτε και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβηνουμε με το κρασι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου. 
Για το πιλάφι:
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
Αλάτι και πιπέρι 
Μισο κ.γ κουρκουμα 
1 φύλλο δάφνης 
Λίγο ελαιόλαδο 
Εκτέλεση 
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωταρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για λίγο μέχρι να γυαλισουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμα Και ανακατεύουμε 2 - 3 στροφές  με την Κουτάλα 
Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το ρύζι και λίγο ακόμα, το φύλλο της δάφνης, αλατοπιπερο, και σιγοβράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά περίπου. Σημπληρωνουμε νερό αν χρειαστεί μόνο ζεστό 
Σερβίρουμε με τα συκωτάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου