ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΟΚΙΝΝΙΣΤΟ
1 κιλο μοσχαρίσιο συκώτι
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
1κ.σ. πελτέ ντομάτας
1κουτι ψιλοκομμενα τοματακια
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 σφηνακι μπαλσαμικο ξυδι.
2 φυλλα δαφνης
4-5 σπορους μπαχαρι
3 κρεμμύδια ξερά, καθαρισμένα και κομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
Εκτέλεση:
Βαζουμε δυο δαχτυλα νερο στην κατσαρολα και αφηνουμε
να παρει βραση.Βαζουμε το συκωτι στο νερο , το ζεματαμε για δυο λεπτα,και
αποσυρουμε από τη φωτια.
Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το συκώτι σε μικρές μπουκιές .
Σκεπάζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε το φαγητο να
σιγοβρασει και να δέσει η σάλτσα για περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρετε το συκώτι
γαρνίροντας με ένα ωραιο αρωματικο πιλαφι** η΄ με πουρε πατατας**.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου