Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

lixoudis(λιχουδης) //ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΙΛΑΦΙ & ΚΑΡΥ








ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΙΛΑΦΙ & ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο συκωτακια φρεσκα.
100γρ.μπεικον.(5-6)φετες.
400γρ,ρυζι μακρυκοκο για πιλαφι.(τυπου αμερικης)
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες.
1κ.σ.καρυ.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο.
1 μεγαλη ώριμη ντομάτα κομμενη ‘καρε΄.
Αλάτι-πιπέρι.
2 Φυλλα δαφνης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδια κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει,και σοταρετε τα συκωτακια ελαφρα να ροδισουν.Προσθετετε το μισο κρεμμυδι και το σκόρδο και σοταρετε και αυτά.Σβηνετε με τη μιση ποσοτητα του κρασιου.Αφηνετε λιγο και προσθετετε στην κατσαρολα τη δαφνη και τη ντομάτα. Προσθετετε και δυο ποτηρια νερο και αφηνετε το φαγητο να σιγοβραζει.Εν τω μεταξυ ετοιμαζετε το ρυζι ως εξης:
Ψιλοκοβετε το μπεικον και το σοταρετε σε λιγο λαδι σε ένα φαρδυ τηγανι.Ριχνετε στο τηγανι και το υπολοιπο κρεμμυδι.Αφηνετε λιγο να γυαλισει και προσθετετε το αλατοπιπερο,το καρυ και το ρυζι.Ανακατευετε όλα τα υλικα μαζι,και αφηνετε λιγο να σοταριστουν.Σβηνετε με το υπολοιπο κρασι.Αφηστε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ,χαμηλωνετε τη φωτια και προσθετε στο ρυζι ένα ποτηρι νερο.Αδειαζετε το ρυζι από το τηγανι στην κατσαρολα με τα συκωτακια και σιγοβραζετε εκει όλα μαζι για 15’ λεπτα ακομα.
lixoudis.gr 

2 σχόλια:

  1. Πολύ νόστιμο φαγητό! Το μπέικον σίγουρα του δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση! Μπράβο!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστω πολυ που παντα βρισκεις ενα καλο λογο να μου πειες .καλημερα και σε σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή