ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ
&8 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Υλικά για 4 άτομα:
4 φέτες σφυρίδα 300-350 γρ. η μια
περιπου.
2 λεμόνια το χυμο τους
Θυμάρι
Μαϊντανός
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
½
σκελίδα Σκόρδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάστε μια μαρινάδα με λιγο
λάδι, το θυμάρι, το δεντρολιβανο το μαϊντανό,και το σκόρδο Προσθέστε
τις φέτες ψαριού και αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.
Αλατιζετε και ψηνετε το
ψάρι για λίγα λεπτά σε καυτό γκριλ, ή καλύτερα στη σχάρα, αλείφοντας με τη
μαρινάδα τις φέτες με τη βοήθεια του δεντρολίβανου.(ψηνουμε
4’-5’λεπτα την κάθε πλευρα να παραμεινει ζουμερο)
Αφαιρέστε τις φετες
ψαριου από τη φωτιά, τοποθετήστε τες σε μια πιατελα. Ανακατέψτε λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το
χυμο λεμονιου και περιχυνετε τα ψαρια.Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανου και φετες
λεμονιου και σερβίρετε ζεστό.
lixoudis.gr
lixoudis.gr
Υπέροχο ψάρι και πολύ ωραία παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφή