Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

#lixoudis.(λιχουδης) Αρωματικό ρυζόγαλο.

Υλικά 
Μία κούπα ρύζι καρολίνα 
2,5 κούπες νερό
1 λίτρο φρέσκο γάλα 
2 βανιλιες 
Μισό λεμόνι το ξύσμα του 
7κσ ζάχαρη 
7κσ κορν φλάουρ 
Μισό κ.γ κανέλα ή δύο ξυλάκια 
Εκτέλεση 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι να σιγοβράσει ώσπου να πιει το νερό περίπου 20 λεπτά. (συμπληρωνουμε αν χρειαστεί ακόμη λίγο νερό) 
Μόλις βράσει και πιει όλο το νερό ρίχνουμε στην κατσαρόλα το  γάλα, τις  βανίλιες, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τέλος αραιωνουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε μαζί και την κανέλα στην κατσαρόλα. Ακατεύουμε με το σύρμα συνεχόμενα έως που να πήξει και κατεβάζουμε από τη φωτιά το μοιράσουμε απευθείας στα μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα Υ. Γ Εάν το θέλουμε πιο πηχτό ρίχνουμε λίγο παραπάνω κορν Φλάουρ αν το θέλουμε πιο αραιό ρίχνουμε λίγο γαλα παραπάνω . Οσο κρυώνει η κρέμα συνεχίζει να πήζει για αυτό προσοχή στο κορν φλάουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου