Υλικά
3-4 μήλα στάρκιν τα κόκκινα.
•λίγος χυμός λεμονιού
•2 αυγά
•2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
λάδι, για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Πλένουμε και αν θέλουμε καθαρίζουμε τα μήλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές ροδέλες. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.
Σε ένα μπολ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, και το γάλα και τα χτυπάμε να αναμειχθούν.
Ρίχνουμε στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείος παχύρρευστος χυλός.
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βουτάμε μία μία τις ροδέλες των μήλων στον χυλό και απλώνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε αν θέλουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα, καρυδόψιχα ή άχνη ζάχαρη.
#lixoudis. gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου