Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Μαριδακι τηγανιτό.


Υλικά
500 γρ. μαριδάκι 
Λαδι για το τηγάνισμα (ηλιέλαιο) 
Αλεύρι όσο χρειαστεί για αλεύρωμα 
Αλάτι 
1 κ.σ ξύδι. 
Λεμονια για το σερβιρισμα. 
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μαριδάκια απαλά, χωρίς να τα καθαρίσουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα ραντιζουμε με λίγο ξύδι (να κόψει την ψαριλα) αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε καλά και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα ψαράκια λίγα λίγα μέχρι να ροδίσουν. Στην συνέχεια τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το περιττό λάδι, και τα σερβίρουμε με φρέσκα λεμονια.
#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου