Σάββατο 24 Απριλίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Ντοματορυζο.


Υλικά 
300 γρ. ρύζι καρολίνα
4 ντομάτες ώριμες, αλεσμένες
1 κ.γ πελτέ ντομάτας.
3 σκελίδες σκόρδο λιωμενες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
Μία μικρή πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη.
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κλαρακι βασιλικό ψιλοκομμένο. 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 
Εκτέλεση:
Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτω και το ρύζι και σοτάρω άλλα δυο λεπτά. Κατόπιν ρίχνω τον βασιλικό, την ζάχαρη και την ντομάτα, τον πελτε, και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά. Ανακατεύω τακτικά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Μετά από 10 λεπτά συμπληρώνω και νερό πάντα ζεστό.

 Στο τέλος αλατοπιπερώνω (ελέγχουμε πάντα για νερό και αν χρειαστει συμπληρωνουμε).
Αποσύρω από την φωτιά όταν το ρύζι έχει μαλακώσει κι έχει πιει τα υγρά του. Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου