Ποιος δεν έχει φάει καλαμπόκι ψημενο από τον κύριο με την αναμμένη φουφού, που άφηνε μία γλυκιά μυρωδιά από τα ευωδιαστά φρέσκα καλαμπόκια που καψαλιζόταν, στα πανηγύρια, ή έξω από λούνα παρκ ή στο κέντρο της πόλης, και πριν το σερβίρει να ρωτάει. Αλάτι να βάλω? Να βαλετε να βαλετε. Δεν χρειάζεται και πολλά να νοστιμισει αυτό το υπέροχο έδεσμα αλάτι και λίγο βουτηρακι.
Εδώ θα σας δείξουμε τον τρόπο να το κάνετε και στο σπίτι σας γρήγορα και το ίδιο νόστιμο. Μπορείτε να το κάνετε όταν ανάψετε φωτιά- κάρβουνα επίσης μπορείτε να το κάνετε και στο σχαροτηγανο γκριλ στην κουζίνα σας.
Υλικά που θα χρειαστούμε :
Καλαμποκια φρέσκα
Αλάτι
Βουτηρο προαιρετικα.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα Καλαμποκια από τις φλούδες και τα μουστάκια του.
Στα κάρβουνα ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά τα Καλαμποκια γυρίζοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές γύρω στα επτά με δέκα λεπτά.
Στο σχαροτηγανο επίσης σε μέτρια φωτιά γυρίζουμε τακτικά τα Καλαμποκια μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αλατιζωντας τα Καλαμποκια και αν θέλουμε αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο για έχτρα γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου