Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Ψήνουμε Λουκανικα στα κάρβουνα.


Υλικά
Λουκάνικα
Λεμόνια
Ρίγανη
Εκτέλεση 


Ετοιμαζουμε τη θρακα :
Βάζουμε τα κάρβουνα στην ψησταριά μας και ανάβουμε. Όταν τα κάρβουνα έχουν ανάψει καλά,έχει πέσει η φλόγα, τα απλώνουμε στην ψησταριά μας. 


Εδώ επισημαίνω πως τα λουκάνικα δεν χρειάζονται πολυ δυνατή φωτιά για να ψηθούν, για το λόγω αυτό τα κάρβουνα πρέπει να έχουν ανάψει πολύ καλά και η σχάρα που θα χρησιμοποιήσουμε στην ψησταριά για το ψήσιμο δεν πρέπει να είναι κοντά στα κάρβουνα.Δεν θέλουμε να ψηθούν απέξω και μέσα να είναι ωμά. Θέλουμε μέτρια φωτιά να ψηθούν ομοιόμορφα. 




Τοποθετούμε τα λουκάνικα στη σχάρα, το ένα δίπλα στο άλλο. . Τα ψήνουμε καλά από όλες τις πλευρές,γυρίζοντας τα με την λαβίδα, προσέχοντας να μην καούν. Δεν τρυπάμε τα λουκάνικα με πιρούνι, ούτε τα χαράζουμε με μαχαίρι, γιατί έτσι θα φύγουν όλα τα υγρά τους, που είναι χρήσιμα για να ψηθούν καλά τα λουκάνικα και να παραμείνουν ζουμερά


Πασπαλίζουμε με ωραία αρωματική ρίγανη και ραντίζουμε με φρέσκο λεμόνι. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η μία ωραία πατατοσαλάτα.
Εναλλακτικα μπορούμε να ψησουμε τα λουκάνικα στην κουζίνα μας και στο σχαροτηγανο αφού τα χαράζουμε πλευρικά ελαφρώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου