Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

# lixoudis //λιχουδης //Ντομάτες γεμιστές


ΝΤΟΜΑΤΕΣ  ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
-5 ωριμες ντοματες μεγάλες
-2 μεγαλες πατατες κομμενες κυδωνατες
7 κ.σ ρυζι Καρολίνα (υπολογίζουμε μια κ.σ ρύζι για κάθε μία ντομάτα μετρίου μεγέθους)
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμενο
-1.φλυτζανι  ελαιόλαδο.
-μισό κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα
-5 - 6 φύλλα δυοσμο φρεσκο ψιλοκομμενο
-1 φλιτζάνι .μαιδανο ψιλοκομμενο
-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
-1κ.γ.ζαχαρη
-αλάτι-πιπερι
1 κ.σ φρυγανιά τριμμένη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε τις ντοματες και τις ανοιγετε στο πανω μερος με ένα κοφτερο μαχαιρι.Με ένα κουταλακι αφαιρειτε το εσωτερικο της ντοματας και το ψιλοκοβετε.Ζεσταινετε το λαδι σε ένα φαρδυ τηγανι και σοταρετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι και το σκόρδο.


Ριχνετε και το ρυζι ανακατευετε λιγο και προσθετετε τα ντοματακια της κονσερβας και το εσωτερικο από τις ντοματες που εχετε ψιλικοψει. Προσθετετε επισης το δυοσμο,το αλατοπιπερο,τη ζαχαρη,και το μαιδανο.Συμπληρωνετε ελαχιστο νερο και σιγοβραζετε 5 λεπτα περιπου.Αποσυρετε από τη φωτια,και με ένα κουταλι γεμιζετε τις ντοματες, τις βαζετε στο ταψι,Προσθετετε και τις πατατες δίπλα από τις ντομάτες. Ραντιζετε τις ντοματες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ωρα περίπου να μαλακωσουν και να ψηθούν οι πατατες και οι ντοματες με το ρυζι. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί και μια ωραία φέτα με λαδοριγανη.

#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου