Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

#lixoudis /λιχουδης //Καραβίδες στη σχάρα - Καρβουνα με λαδολεμονο.

ψητές καραβίδες στην σχάρα ψημενες με χοντρό αλάτι, με λίγο λαδολεμονο  είναι ίσως η πιο εκλεκτή γεύση θαλασσινών στα νησιά του Αιγαίου. Και φυσικά με συνοδεία ούζου ή τσίπουρου γίνονται ο ιδανικός μεζές.
Υλικά
1 κιλο καραβίδες όσο πιο μεγάλες τόσο πιο ιδανικές για τα κάρβουνα.
Αλάτι ημιχονδρο 
Λαδολέμονο :
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
2 λεμόνια το χυμό τους. 
Εκτέλεση :
Πλένουμε τις καραβίδες και τις αλατιζουμε γενεοδωρα. Ας πέσει λίγο αλάτι παραπάνω μην το φοβηθείτε θα φύγει στη σχάρα. Τις Αραδιάζουμε πάνω στη φωτιά και ψηνουμε σε δυνατή φωτιά τρία λεπτά την κάθε πλευρά βέβαια ανάλογα το μέγεθος, αυτός ο χρόνος είναι καλός δεν θέλουμε να μας στεγνώσουν τις θέλουμε τραγανες ζουμερές. 
Ετοιμαζουμε και το λαδολεμονο και περιχύνουμε τις καραβίδες. Καλή Απόλαυση. 🦂🦂🦂

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου