Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Λαγάνα

Υλικά 
800 αλεύρι γοχ 
Μισό λίτρο νερό χλιαρό ίσως και παραπάνω 
1 φακελάκι ξερή μαγιά η ένα κύβο νωπή(25 γρ) 
1 μικρό φλυτζανι ελαιόλαδο 
1 κ.σ ξύδι 
30 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
1 κ.σ ταχίνι 
Πασπάλισμα
300γρ σουσάμι +μαύροκούκι. (προαιρετικα) 
1κ.σ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό χλιαρό (λιώνουμε τη ζάχαρη κανωντας ζάχαρονερο) 

Εκτέλεση 
Σε ένα μικρό μπολ Δυαλυουμε το ταχίνι με λίγο χλιαρό νερό. 
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα  και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, σκεπασμένο σε ζεστό μέρος.
Αφού φουσκώσει πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο και ρίχνετε το ζυμάρι. Κάνετε διπλώματα μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια (ανάλογα το αλεύρι μπορεί ν χρειαστεί και λίγο παραπάνω) χωρίζετε το ζυμάρι στην μέση και δίνετε σχήμα επάνω σε μια λαδόκολλα. Μεταφέρετε την λαδόκολλα σε ταψί αλείφετε με την ζάχαρονερο και πασπαλίστε το σουσάμι να κολλήσει. Αφήνετε 20 λεπτά να ανέβει ξανά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους φούρνο στους 200 220 βαθμούς στις αντιστάσεις πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο θα πατήσετε με τα δάχτυλα σας το ζυμάρι κανωντας λακουβιτσες. Ο χρόνος
Ψησίματος είναι 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου