Μανιτάρια σωτέ με σκορδο
Υλικά
500γρ. μανιτάρια λευκά(εναλλακτικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε
μανιταρια κομμενα σε κονσερβα)
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Λιγο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κλαρακια φρεσκο θυμαρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια υγρη πετσέτα ώστε να
φύγουν τυχον χώματα.
Κόβουμε λοιπόν σε μεγάλες φέτες τα μανιτάρια και τα
σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά σε ένα φαρδυ τηγάνι ανακατεύοντάς τα συνέχεια
για μερικά λεπτά. Δεν θέλουμε να βράσουν, αλλά να ψηθούν και γι αυτό
αποφεύγουμε να τα αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Για τα τελευταία 2 λεπτά
προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχιζουμε το ανακατεμα.Αλατοπιπερωνουμε. Τελος σβήνουμε με το κρασί και μαγειρευουμε για λιγο
μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ. Σβηνουμε τη φωτια και προσθέτουμε το θυμαρι το μαϊντανό και σερβιρουμε.
Ωραιο Site!!! εχω και εγω ενα blog που αφορα τις Ομορφιες της Μεσσηνιας! θα χαρω πολυ να μπειτε και γιατι οχι να σχολιασετε!!! www.messinia1234.com
ΑπάντησηΔιαγραφή