Κοτόπουλο κοκκινιστο με φασολάκια
Υλικά :
1 κοτόπουλο
κομμένο σε μερίδες,
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό φασολάκια
1μεγαλο ξερο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2 σκελίδες
σκόρδο σε φέτες
1κουτακι χυμο ντοματας
1κ.σ.τοματοπελτε
1/2 ματσάκι μαϊντανός
ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Στο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄-3΄.
Τέλος ρίχνουμε το χυμο ντοματας ,τον πελτε αραιομεμενο σε λιγο νερο και τη
ζάχαρη.Προσθετουμε στο φαγητο δυο ποτηρια νερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά,
σκεπάζουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για μιση περιπου ωρα να μαλακώσει. Προσθέτουμε
τωρα και τα φασολάκια αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30΄. Πεντε
λεπτα πριν βγαλουμε το φαγητο προσθέτουμε και τον ψιλιοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου