Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

lixoudis//Ρεβίθια σουπα

Ρεβίθια σουπα


Υλικά
½  κιλο ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1πρασο (το ασπρο)ψιλοκομμενο
2 καρότα κομμένα ροδελες
½  πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
Μαϊντανό, άνηθο, αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
Ελαιόλαδο
1 λεμονι το χυμο του.
εκτελεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια, από το προηγούμενο βράδυ, στο νερό να μουλιασουν και να φουσκώσουν.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, με την πιπεριά και το πρασο, να μαλακώσουν και προσθέτουμε  το σκόρδο, λιωμένο, μαζί με τα καρότα.Ριχνουμε στην κατσαρολα τα ρεβιθια και ανακατευουμε για λιγο όλα μαζι. Προσθετουμε το αλατοπιπερο  το κυμινο τον άνηθο και το μαϊντανό και σκεπαζουμε τα ρεβιθια με νερο.Σιγοβραζουμε το φαγητο μιαμιση ωρα περιπου μεχρι να μαλακωσουν και να χυλωσουν τα ρεβιθια.Λιγο πριν κατεβασουμε από τη φωτια προσθετουμε στο φαγητο και το χυμο λεμονιου.

1 σχόλιο: