ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλο κιμα χοιρινο
½ κιλο κιμα μοσχαρισιο
1 τριμμενο κρεμμυδι
2 σκελιδες σκορδο τριμμενες
1 αυγο
½ φλυτζανι
φρυγανια τριμμενη
λιγο ελαιολαδο
1 κουταλακι του γλυκου κυμινο
Αλατι,πιπερι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 φλυτζανι του τσαγιου ελαιολαδο
2 κουτια χυμο ντοματας
1 κ.σ.πελτε ντοματας
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κ.γ. ζαχαρη
1σκελιδα σκορδο
Αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε σε ένα μπολ τον κιμα μαζι με τα υπολοιπα
υλικα και ανακατευουμε καλα
Αφηνουμε το μειγμα στο ψυγειο περιπου μια ωρα, και
επειτα πλαθουμε μικρα κυλινδρικα σουτζουκακια,τα οποια τηγανιζουμε ελαφρα σε
καυτο λαδι.
Ετοιμαζουμε τη σαλτσα ως εξης΄.Ζεσταινουμε σε μια
κατσαρολα το λαδι και σωταρουμε το κρεμυδι και το σκορδο μεχρι να μαραθουν
καλα.Προσθετουμε τη ντοματα και τα υπολοιπα υλικα και σιγοβραζουμε μεχρι να
δεσει η σαλτσα ελαφρα
Τελος βαζουμε τα σουτζουκακια σε
ένα ταψι σκεπαζουμε με τη σαλτσα και
σιγοψηνουμε στο φουρνο για 20 λεπτα περιπου.Σερβιρουμε με πιλαφι<εδω> η πουρε πατατας.<εδω.>
lixoudis.gr
lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου