ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΥΛΙΚΑ:
600γρ. χοιρινό
κομμένο σε μπουκιές (σπαλα η΄λαιμος)
2 πράσα κομμένα
σε φέτες
1 πιπεριά
πρασινη σε λεπτές φέτες
2 λεμόνια το χυμό τους.
1 λεμονι το
ξυσμα του.
1
κ.σ.μουσταρδα.
Αλάτι,πιπέρι,ριγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο, -αφηνουμε να καψει καλα- και ρίχνουμε
το κρέας. Τηγανίζουμε για 4΄-5΄λεπτα,σε δυνατη φωτια.Θελουμε το κρεας να
θωρακιστει και να ροδισει.
Σβήνουμε με το
λεμόνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα πράσα και την
πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθετουμε ένα
ποτηρακι νερο και αφήνουμε να
σιγομαγειρευτεί για15΄- 20΄, μέχρι να πιει το κρέας τα υγρά του και να
μαλακωσει.Λιγο πριν να εινε ετοιμο ριχνουμε στο τηγανι τη μουσταρδα , το ξυσμα
και ανακατευουμε.Σερβιρουμε πασπαλιζωντας με ριγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου