Arrabbiata στα ιταλικα σημαίνει θυμωμένος,
και εινε ένα πιατο πικαντικο.Κατα κύριο λόγο βασίζετε στο σκόρδο και την
καυτερή πιπεριά.
Penne Arrabbiata
Υλικά για 4 άτομα
400g
πέννες ,
2κουτια με ολοκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες ,
3 σκελίδες σκόρδο ,
3-4κ.σ. ελαιόλαδο
2 κόκκινες
πιπεριές καυτερες τσιλι
τριμμένο τυρί (προαιρετικα)
Αλάτι-πιπέρι
Μαιδανο για
πασπάλισμα.
Εκτελεση:
Βραζετε τις πενες
συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.Σε φαρδυ τηγανι βαζετε το ελαιόλαδο να
καψει.Ριχνετε το σκόρδο και τις πιπεριες τα οποια εχετε ψιλοκοψει,και
χαμηλωνετε τη φωτια. Εν τω μεταξυ ψιλοκοβετε τις ντοματες και τις ριχνετε στο
τηγανι μαζι με το χυμο τους.Αλατοπιπερωνετε.Μαγειρευετε τη σαλτσα 3’-4’λεπτα
και ριχνετε στο τηγανι και τις πενες.Ανακατευετε να παει η σαλτσα παντου και
σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου