Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
Για το κανταΐφι
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
200. γρ. βούτυρο λιωμένο
 Για την κρέμα
700 γρ. γάλα φρέσκο
300γρ.κρεμα γαλακτος
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
180 γρ. ζάχαρη
4 αυγά+2 κροκους  φρεσκα ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
200 γρ. σταγόνες σοκολάταςη’ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 βανίλια
1σφηνακι κονιακ
1 μικρό κομμάτι κανέλα ξύλο
φλούδα λεμονιού
Εκτελεση:
βάζουμε σε βαθύ μπολ τους κροκους, τα αυγά  τη ζάχαρη,τις βανιλιες, και τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Βαζουμε την κρεμα ,το γαλα, και το ξυσμα σε μια κατσαρολα να ζεσταθει. . Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας  ζωηρά, να μην μας ψηθει το αυγο. Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Σε ενα κατσαρόλι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τα υπολοιπα υλικα για το σιροπι  και βραζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά,και αφηνουμε να κρυωσει. Ο χρόνος μετράει αφού το σιρόπι πάρει βράση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βουτηρωνουμε καλά ένα ταψάκι η πυρεξ,και στρωνουμε τα μισα φυλλα κανταιφ ανοιγωντας με τα χερια μας,(το αφρατεβουμε) να ανοίξει καλά και να διαχωριστούν όλες οι ίνες. Ραντιζουμε το στρωμένο φύλλο με αρκετό από το λιωμένο βουτηρο περισσότερο από το μισό.Σκε πάζουμε  την κρέμα με το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε  με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για μια ωρα περιπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο.
 Το βγάζουμε απ' το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να το ρουφήξει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου