Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Υλικα:
1 αστακο γυρω στο κιλο.
1 πακετο λιγκουινι η΄σπαγγετι ότι σας αρεσει.
½ φλυτζανι ελαιολαδο
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 ώριμη ντομάτα κομμενη ΄καρε΄
2 ωριμες ντοματες στον τριφτη
Αλάτι-πιπέρι-λιγο μπουκοβο
Μερικα φυλαρακια βασιλικου.
1 σφηνακι ουζο
1 σφηνακι κονιακ
Εκτελεση:
Κοβουμε στη μεση τον αστακο κατά μηκος και αφαιρουμε από το κεφαλι του το σακουλακι με την αμμο.
Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το λαδι και βαζουμε τον κομμενο αστακο με τη σαρκα προς τα κατω για να θωρακιστει.Σβηνουμε με το ουζο και το κονιακ φλαμπαρωντας εάν θελουμε.Αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ.Ριχνουμε στο τηγανι και το σκόρδο με τα κρεμμυδια και αφηνουμε  μεχρι να γιαλισουν.Τελος προσθετουμε στο τηγανι  και ολες τις ντοματες  καθως και τα μπαχαρικα. Χαμηλωνουμε τη φωτια και μαγειρευουμε για περιπου 10΄λεπτα.Βγαζουμε σε μια πιατελα τον αστακο και ριχνουμε στο τηγανι τα ζυμαρικα τα οποια εχουμε βρασει συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.Προσθετουμε και τα φυλαρακια του βασιλικου ανακατευουμε να παει η σαλτσα παντου και σερβιρουμε. 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Ριζότο με θαλασσινά



Ριζότο με θαλασσινά
Υλικα για 2 ατομα:
    4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμενες
    200γρ. γυαλιστερές(5-6τεμαχια)
    200γρ.περιπου κυδωνια
     300γρ. μυδια
    1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
    2 ωριμες ντοματες μεγαλες κομμενες καρε.
    1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμενο.
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
    ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
    200gr.  ρύζι για ριζότο.Αρμποριο  
   1 κυβο ζωμο κοτοπουλο**  
    Αλάτι και πιπέρι

  100γρ.βουτηρο
    1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα*(προαιρετικα)
Εκτελεση:
Πλενετε και καθαριζετε καλα τα οστρακα.Σε μια κατσαρολα βαζετε νερο περιπου ενα λιτρο περιπου και και βραζετε τους κυβους.Διατηρειτε το νερο καυτο.Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και ριχνετε τα οστρακα.Μαγειρευετε σε δυνατη φωτια μεχρι να ανοίξουν.Οσα δεν ανοίξουν τα πεταμε.Βαζουμε στο τηγανι  τα κρεμυδια και το σκόρδο και χαμηλωνουμε  τη φωτια.Προσθετουμε και τις γαριδες και σοταρουμε και αυτές.Τελος ριχνουμε στο τηγανι και το ρυζι και το σοταρουμε μαζι με τα θαλασσινα.Σβηνουμε με το κρασι και περιμενουμε να το πιει ολο το ρυζι.Προσθετουμε και την ντομάτα.
Ανακατευουμε και σε 2’λεπτα ριχνουμε σιγα-σιγα λιγο από το ζωμο που εχουμε ζεστο.  Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι,και προσθετουμε ζεστο ζωμο **όταν χρειαζετε.Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλα 10’λεπτα περιπου  μεχρι να τραβηξει τα πολλα υγρα και να εναι ετοιμο το ρυζι.
     Δένουμε στο τέλος εκτός φωτιάς πρώτα με βούτυρο και μετά με την παρμεζάνα.*

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Penne Arrabbiata



Arrabbiata στα ιταλικα  σημαίνει θυμωμένος, και εινε ένα πιατο πικαντικο.Κατα κύριο λόγο βασίζετε στο σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Penne Arrabbiata
Υλικά για 4 άτομα
400g πέννες ,
2κουτια με ολοκληρες  αποφλοιωμένες ντομάτες ,
3 σκελίδες σκόρδο ,
3-4κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κόκκινες πιπεριές  καυτερες τσιλι
 τριμμένο τυρί (προαιρετικα)
 Αλάτι-πιπέρι
 Μαιδανο για πασπάλισμα.
Εκτελεση:

Βραζετε τις πενες συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.Σε φαρδυ τηγανι βαζετε το ελαιόλαδο να καψει.Ριχνετε το σκόρδο και τις πιπεριες τα οποια εχετε ψιλοκοψει,και χαμηλωνετε τη φωτια. Εν τω μεταξυ ψιλοκοβετε τις ντοματες και τις ριχνετε στο τηγανι μαζι με το χυμο τους.Αλατοπιπερωνετε.Μαγειρευετε τη σαλτσα 3’-4’λεπτα και ριχνετε στο τηγανι και τις πενες.Ανακατευετε να παει η σαλτσα παντου και σερβιρετε.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
Για το κανταΐφι
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
200. γρ. βούτυρο λιωμένο
 Για την κρέμα
700 γρ. γάλα φρέσκο
300γρ.κρεμα γαλακτος
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
180 γρ. ζάχαρη
4 αυγά+2 κροκους  φρεσκα ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
200 γρ. σταγόνες σοκολάταςη’ κουβερτούρα, τεμαχισμένη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 βανίλια
1σφηνακι κονιακ
1 μικρό κομμάτι κανέλα ξύλο
φλούδα λεμονιού
Εκτελεση:
βάζουμε σε βαθύ μπολ τους κροκους, τα αυγά  τη ζάχαρη,τις βανιλιες, και τα χτυπάμε καλά, να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Βαζουμε την κρεμα ,το γαλα, και το ξυσμα σε μια κατσαρολα να ζεσταθει. . Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύοντας  ζωηρά, να μην μας ψηθει το αυγο. Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Σε ενα κατσαρόλι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τα υπολοιπα υλικα για το σιροπι  και βραζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά,και αφηνουμε να κρυωσει. Ο χρόνος μετράει αφού το σιρόπι πάρει βράση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βουτηρωνουμε καλά ένα ταψάκι η πυρεξ,και στρωνουμε τα μισα φυλλα κανταιφ ανοιγωντας με τα χερια μας,(το αφρατεβουμε) να ανοίξει καλά και να διαχωριστούν όλες οι ίνες. Ραντιζουμε το στρωμένο φύλλο με αρκετό από το λιωμένο βουτηρο περισσότερο από το μισό.Σκε πάζουμε  την κρέμα με το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε  με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για μια ωρα περιπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο.
 Το βγάζουμε απ' το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Περιμένουμε να το ρουφήξει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και κασέρι



Ρολό κιμά γεμιστό με ζαμπόν και κασέρι
Ενα νόστιμο ρολό γεμιστό όχι με αυγά όπως το ξερατε αλλά με ζαμπόν, κασέρι και ντομάτα.
Υλικά
 Κιμας:
    700γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
    300γρ.κιμα χοιρινο
    2 αυγα
    1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
    ½  φλυτζάνα γάλα
    ½ φλυτζανι ελαιολαδο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμμενη
    1 κρεμμύδι τριμένο
    1 ώριμη ντομάτα τριμμενη στον τριφτη
    1 κ.σ.μουσταρδα
    ½ φλυτζανι μαιδανο ψιλοκομμενο
    Αλάτι,  πιπέρι, ρίγανη,μπαχαρι
Για τη γέμιση:
   5 Φέτες Κασέρι
   5  φετες ζαμπόν
   1 ντομάτα κομμενη φετες
    1 πιπεριά κερατο πρασινη
    ½ φλυτζανι τυρι κρεμα
   Για τις πατάτες:
    λάδι
    αλάτι
    πιπέρι
    ρίγανη
    μουστάρδα
Εκτέλεση:

    Βάζετε σε ένα μπολ  τον κιμα, με όλα του τα υλικα και ζυμώνετε καλά.
  Στρωνουμε μια λαδόκολλα  η’αλουμινοχαρτο στο τραπέζι, ρίχνουμε τον κιμά, και τον απλωνουμε με το χέρι μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα φύλλο. Για να απλωθεί καλύτερα το μίγμα μας και να μην μας σκάσει στο ψήσιμο βρέχουμε συνεχώς τα χέρια μας καθώς το απλώνουμε.  Απλωνουμε το τυρι κρεμα ,και από πάνω βάζουμε τις φέτες κασέρι,  το ζαμπόν, την πιπεριά, και τις φέτες ντομάτα.
    Το τυλίγουμε σε ρολό και σιγά σιγά το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, η ένωση να είναι από κάτω για να μην σας ανοιξει.
    Βάζουμε το ρολό στην μέση διαγωνια και αριστερά και δεξιά, βάζουμε πατάτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
   Χτυπάμε λίγο λάδι και 1 κ.σ. μουστάρδα και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες.Προσθετουμε και λιγο νερο.
    Το βάζουμε στο φούρνο να ροδοκοκκινήσει στους 180 βαθμούς, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε λίγο νεράκι ζεστό (περίπου μισή φλυτζάνα) και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.