Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

lixoudis.gr//Κολιοί ψητοί στο γκρίλ ,η στα καρβουνα


Κολιοί ψητοί στο γκρίλ ,η στα καρβουνα
ΥΛΙΚΑ:
6 μέτριοι κολιοί
1 Φλυτζανι χοντρο αλάτι
Ριγανη
Για το λαδολεμονο:
χυμό  από 2 λεμόνια.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα ψαράκια μας αφού βγάλουμε πρώτα τα εντόσθια ,τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά .
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο λίγο λάδι λαδωνουμε πρωτα και αλατιζουμε τα ψαρια εξω και στην κοιλια τους,βάζουμε και το ειδικό αντικολητικό τηγάνι με τις ρίγες να κάψει και βαζουμε εκει τα ψαρια μας να ψηθουν7’-8΄λεπτα περιπου την κάθε πλευρα..Σερβιρουμε τα ψαρια σε πιατελα ραντιζωντας με το λαδολεμονο και πασπαλιζωντας με τη ριγανη.
Με τον ιδιο ακριβως τροπο ψηνουμετα ψαρια και στα καρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου