Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

lixoudis.gr//ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ



ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ
 ΥΛΙΚΑ:
    1 μεγαλο καβούρι
    2 κούπες ρύζι Αρμπόριο
    2 κρεμμύδια φρεσκα ψιλοκομμενα
    1σκελιδα σκόρδο ψιλοκομμενη
    1 κλαρακι σελερι ψιλοκομμενο
    1 φλυτζανι λευκο κρασι
    1 μεγαλη ώριμη ντομάτα κομμενη κυβακια
    4 κούπες ζωμό λαχανικών
    ελαιόλαδο
    αλάτι \ πιπέρι
    100γρ.βουτηρο
    1 φλυτζανι τριμμενη παρμεζανα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Κοβουμε το καβουρι σε 4 κοματια
    Σοτάρουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,το σελερι και το καβουρι στο λαδι.Σοταρουμε για λιγο και προσθετουμε στο τηγανι και το ρυζι.
    Το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας για να μη πιάσει.
    Σβήνουμε με το κρασι αφηνουμε λιγο να εξατμιστει και προσθετουμε τη ντομάτα,ανακατευουμε και σε 2’λεπτα ριχνουμε σιγα-σιγα το ζωμο λαχανικών.
  Βράζουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι,και προσθετουμε ζεστο νερο όταν χρειαζετε.Αλατοπιπερωνουμε και συνεχιζουμε το βρασιμο για αλλα 10’λεπτα  μεχρι να τραβηξει τα πολλα υγρα και να εναι ετοιμο το ρυζι.
     Δένουμε στο τέλος εκτός φωτιάς πρώτα με βούτυρο και μετά με την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου