ΥΛΙΚΑ:
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
1 ποτήρι λευκο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Αλάτι-πιπέρι μαυρο
1 ποτήρι λευκο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Αλάτι-πιπέρι μαυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια,και πλενουμε τη συκωταρια.Βαζουμε σε ένα φαρδυ τηγανι τη συκωταρια με ένα ποτηρι νερο αφηνουμε να βρασει και ξαφριζουμε.Ξεπλενουμε και ξαναβαζουμε στο τηγανι,με μισο ποτηρι νερο.Αφηνετε να βρασει και να τραβηξει όλα τα υγρα τελειως.Προσθετετε τοτε στο τηγανι το λαδι και σοταρετε τη συκωταρια μεχρι να παρει χρωμα.Αλατοπιπερωνετε και σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι,και να πηξει η σαλτσα.Λιγο πριν αποσυρετε ‘σβηνετε’με το λεμονι,προσθετετε τη ριγανη και σερβιρετε.
lixoudis.gr
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια,και πλενουμε τη συκωταρια.Βαζουμε σε ένα φαρδυ τηγανι τη συκωταρια με ένα ποτηρι νερο αφηνουμε να βρασει και ξαφριζουμε.Ξεπλενουμε και ξαναβαζουμε στο τηγανι,με μισο ποτηρι νερο.Αφηνετε να βρασει και να τραβηξει όλα τα υγρα τελειως.Προσθετετε τοτε στο τηγανι το λαδι και σοταρετε τη συκωταρια μεχρι να παρει χρωμα.Αλατοπιπερωνετε και σβηνετε με το κρασι.Αφηνετε να εξατμιστει το κρασι,και να πηξει η σαλτσα.Λιγο πριν αποσυρετε ‘σβηνετε’με το λεμονι,προσθετετε τη ριγανη και σερβιρετε.
lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου