ΥΛΙΚΑ
- 1κοματι χοιρινο σπαλα με κοκαλο η΄χωρις γυρω στα 2 -2,5 κιλα.
- 6 σκελ. σκόρδο
- 2 κλαδάκια δενδρολίβανο
- 1 κουτακι μπυρα
- 1 κουπα ελαιόλαδο
- 2 κ.σ.μουσταρδα
-2 λεμονια το χυμο τους
- αλάτι, πιπέρι
- αλάτι, πιπέρι
-λιγο ριγανη
-5-6 χονδρες πατατες κομμενες για
φουρνο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψι τοποθετούμε το κρεας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε απο πανω το δενδρολίβανο.Με ένα μαχαιρι κάνουμε τρύπεςστο κρέας και βαζουμε μεσα τα σκορδα. Τα μισα. Ριχνουνε στο ταψι και τις κομμενες πατατες.Ψιλοκοβουμε και τα υπολοιπα σκορδα πανω στις πατατες,προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα εκτος τη μπυρα ,και ανακατευουμε καλα,(κρεας και πατατες μαζι) και στρωνουμε ομορφα στο ταψι,προσθετουμε και λιγο νερο(να καλυπτει σχεδον τις πατατες) και το βαζουμε στο φουρνο.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιαμιση ωρα.Οταν παρει χρωμα από τη μια πλευρα γυριζετε το κρεας να ροδισει και από την άλλη.Μιση ωρα πριν είναι ετοιμο περιχυνετε το κρεας με τη μπυρα,αφηνετε ακομα λιγο να ροδισει το κρεας και σερβιρετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψι τοποθετούμε το κρεας, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε απο πανω το δενδρολίβανο.Με ένα μαχαιρι κάνουμε τρύπεςστο κρέας και βαζουμε μεσα τα σκορδα. Τα μισα. Ριχνουνε στο ταψι και τις κομμενες πατατες.Ψιλοκοβουμε και τα υπολοιπα σκορδα πανω στις πατατες,προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα εκτος τη μπυρα ,και ανακατευουμε καλα,(κρεας και πατατες μαζι) και στρωνουμε ομορφα στο ταψι,προσθετουμε και λιγο νερο(να καλυπτει σχεδον τις πατατες) και το βαζουμε στο φουρνο.Ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιαμιση ωρα.Οταν παρει χρωμα από τη μια πλευρα γυριζετε το κρεας να ροδισει και από την άλλη.Μιση ωρα πριν είναι ετοιμο περιχυνετε το κρεας με τη μπυρα,αφηνετε ακομα λιγο να ροδισει το κρεας και σερβιρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου