Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//.ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
-1 Κιλο πρασα.
-4 αυγα.
-1 φλυτζανι γαλα
-200γρ.γραβιερα τριμμενη.
-2 κ.σ μαιδανο ψιλοκομμενο
-αλάτι-πιπέρι
-1 φλυτζανι βουτηρο.
-1 πακετο φυλλο κρουστας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε το μισο βουτηρο σε μια κατσαρολα,και βαζετε τα πρασα να σοταριστουν και να μαλακωσουν για 10’ λεπτα.Σε μια λεκανη βαζετε το γαλα τα αυγα,τα πρασα,το τυρι,το μαιδανο,και το αλατοπιπερο και ανακατευετε καλα τα υλικα.Βουτηρωνετε ένα ταψι και απλωνετε τα μισα φυλλα ένα-ένα,βουτηρωμενα.Απλωνετε τη γεμιση πανω στα φυλλα,και σκεπαζετε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτηρωμενα και αυτά.Χαραζετε με κοφτερο μαχαιρι την πιτα,και την ψηνετε στους 170 βαθμους,40’-50’ λεπτα μεχρι να ροδισει καλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου