ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλο μελιτζανες
-φρυγανια οσο παρει
-1 κουπα τριμμενη γραβιέρα
-2 αυγα
-2 κρεμμυδια πολύ ψιλοκομμενα
-1σκελιδα σκόρδο πολτοποιημενη
-2κ.σ.μαιδανο ψιλοκομμενο
-αλάτι-πιπέρι
-ριγανη
-αλευρι για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε και κοβετε τις μελιτζανες σε μεγαλα κοματια.Τις ζεματατε σε βραστο νερο για 10’ λεπτα.Μεταφερετε σε σουρωτηρι και αφηνετε να στραγγιξουν 6 με 8 ωρες.Αφου στραγγιξουν τις πολτοποιητε στο μπλεντερ
Και μεταφερετε σε ένα μπολ.Προσθετετε όλα τα υλικα εκτος το αλευρι,και ζυμωνετε σε σφιχτή ζυμη,προσθετοντας οση φρυγανια χρειαστει.Πλαθετε σε κεφτεδες το μειγμα τους αλευρωνετε και τηγανιζετε σε καυτο λαδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου