Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//‘ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ’ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


‘ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ’ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
-1 αρνισια συκωταρια στο 1-1/2 κιλο περιπου.

-3 μπολιες αρνισιες
-1 κουπα ελαιόλαδο
-1 λεμονι το χυμο του.
-αλάτι
-πιπέρι μαυρο
-ριγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενετε σε μπολικο νερο τη συκωταρια και τις μπολιες.Γεμιζετε μια κατσαρολα με νερο και λιγο αλάτι και αφηνετε να παρει βραση.Ριχνετε στο νερο τη συκωταρια και ζεματατε για περιπου 10’ λεπτα.Τη βγαζετε από τη φωτια και την αφηνετε να κρυωσει.Αφου κρυωσει την κοβετε σε μπουκιτσες στο μεγεθος του δαχτυλου,και μεγαλυτερες.Ραντιζετε με το λαδι το λεμονι προσθετετε και τα μπαχαρικα,και αφηνετε να μαριναριστει για μια ωρα.Απλωνετε τις μπολιες πανω στον παγκο και τις κοβετε σε κοματακια στο μεγεθος της παλαμης σας,περιπου και πιο μικρες.Πανω στο κάθε κοματακι μπολιας τοποθετειτε από δυο κοματακια από τα συκωτακια και τυλιγετε σε ρολακια σαν φλογερες.Τα ακουμπατε σε ένα λαδωμενο ταψι,ραντιζετε ελαφρα με λιγο λαδι και ψηνετε στο φουρνο 170 βαθμους,για μιση ωρα με 40’λεπτα μεχρι να δειτε να ροδισουν.
Σερβιρετε ραντιζωντας με λεμονι και λιγο ριγανη αρωματικη.
Lixoudis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου