Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ



ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. αλεύρι
-200 γρ. ζάχαρη.
-150 γρ. ΜέλΙ ανθεων
-200 γρ.γάλα
-1/2 κ.γ Μοσχοκάρυδο
-1 κ.σ. κανέλα
-3 αυγά
-1 κ.σ.μαγειρική σοδα
-Μαρμελάδα βερίκοκο 1 μικρο βαζο.(300γρ.περιπου)
-200 γρ.κουβερτουρα (για την γκαναζ)
-1 κ.σ βουτηρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη,το  τριμμένο μοσχοκάρυδο , την κανέλα και τη σόδα.Ανακατεψτε τα υλικα καλα.Προσθεστε τα αυγα,το γαλα,και το μελι.Ανακατευετε τα υλικα με το συρμα ελαφρα,2’-3’ λεπτα.Η ζυμη θα σας φανει αρκετα υγρη,αλλα ετσι ακριβως πρεπει να είναι.Βουτηρωνετε μια φορμα τσερκι και την αλευρωνετε,και αδειαζετε εκει το μειγμα.Ψηνετε στους 180 βαθμους για 40΄λεπτα.Αφηνετε 15’ να κρυωσει πριν ξεφορμαρετε.Βγαζετε το τσερκι και κοβετε το κεικ στη μεση ( όπως το παντεσπανι )απλωνετε πανω τη μαρμελαδα βερικοκο και σκεπαζετε ξανα.Εν τω μεταξυ ετοιμαζετε τη γκαναζ:λιωνετε την κουβερτουρα με το βουτηρο σε μπεν μαρι και περιχυνετε με αυτή το κεικ απλωνωντας παντου.
lixoudis
Posted by Picasa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου