Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ  ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ 
1 κιλο γαριδες μετριου μεγεθους.
3 μεγαλες ωριμες ντοματες κομμενες φετες
300 γραμμαρια ντοματα ψιλοκομενη[κον κασε]
2 μετρια ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομενο
1 πρασινη πιπερια κομμενη λωριδες
1 κουταλακι του γλυκου εστραγκον
½ φλυτζανι ουζο
αλατι,πιπερι
2 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τις γαριδες από το κελυφος και το εντερακι το μαυρο,τις πλενουμε καλα,και τις βαζουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξουν.
Ζεσταινουμε το λαδι σε ένα τηγανι και βαζουμε τις ντοματες τις οποιες εχουμε κοψει σε φετες χοντρες.Τιςαλατοπιπερωνουμε και μολις παρουν χρωμα τις βγαζουμε σε ένα πιάτο.Στο ιδιο λαδι τηγανιζουμε για 2-3 λεπτα τις γαριδες,και μετα τις βαζουμε και αυτές κατά μερος Και παλι στο ιδιο λαδι και τηγανι ριχνουμε το κρεμμυδι ,το σκορδο,την πιπερια,και σωταρουμε μεχρι να μαραθουν.Σβηνουμε με το ουζο και αφηνουμε λιγο να παρει βραση και να τραβηξει τα υγρα.Τελος προσθετουμε και την ψιλοκομεννη ντοματα και σιγοβραζουμε για 10-15 λεπτα ακομα να δεσει η σαλτσα.
Λιγο πριν το αποσυρουμε από τη φωτια προσθετουμε τις μτοματες φετες ,τις γαριδες και το εστραγκον.,συμπληρωνουμε αλατοπιπερο,αφηνουμε 2-3 λεπτα ακομα και σερβιρουμε μοιραζοντας στα πιατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου