Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ


ΓΑΛΑΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ  

ΥΛΙΚΑ 
5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
230 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.
3 κρόκους αυγών
2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φυσίγγια βανίλια
1 πακετο φυλλο κρουστας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Ι. 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη, ½  φλιτζάνι του τσαγιού νερό,
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα κατσαρολακι αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλα.Προσθετουμε τους κροκους,χτυπημενους και ανακατευουμε καλα.Ζεσταινουμε το υπολοιπο γαλα μαζι με τη ζαχαρη,μεχρι να βρασουν και αποσυρουμε από τη φωτια.Προσθετουμε το βραστο γαλα στο μειγμα με το σιμιγδαλι ανακατευωντας συνεχως.Ξαναβαζουμε το μειγμα στη φωτια ανακατευωντας να δεσει η κρεμα.Βουτυρωνουμε ένα ταψι και στρωνωντας τα μισα φυλλα τα οποια αλειφουμε με βουτυρο ένα- ένα,ριχνουμε μεσα την κρεμα ,και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα[ βουτυρωνωντας παλι],σκεπαζουμε την κρεμα.Με ένα κοφτερο μαχαιρι χαραζουμε το γαλακτομπουρεκο,και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200c για μιση ωρα περιπου μεχρι να ροδισει το φυλλο.
Ετοιμαζουμε το σιροπι βραζοντας το νερο με τη ζαχαρη για 5 λεπτα ,το αφηνουμε να κρυωσει και περιχυνουμε με αυτό το γαλακτομπουρεκο,αμεσως μολις το βγαλουμε από το φουρνο ζεστο.
lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου