Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ & ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ


ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ & ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γαυρο
1 λιτρο ξυδι
5 σκελιδες σκόρδο κομμενες σε φετες
2 λεμονια το χυμο τους
1 φλυτζανι αλάτι χονδρο
1κ.σ σπορους μαυρου πιπεριου
1 κ.σ δεντρολιβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρειτε από το γαυρο τα κεφαλια και τα εντοσθια και πλενετε καλα.Φιλεταρετε το γαυρο βγαζωντας το κοκαλο και τα απλωνετε σε ένα βαθυ ταπερ η’ πυρεξ.Αφου καλυψετε τον πατο από το σκευος,ριχνετε ξυδι ισα να καλυψει τα ψαρακια.Προσθετετε ακομα λιγο αλάτι χονδρο,απλωνετε λιγο από το σκόρδο λιγους σπορους πιπέρι,και λιγο δεντρολιβανο.Επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια σε κάθε στρωση από το γαυρο μεχρι να τελειωσουν όλα τα ψαρακια.Αφηνετε το γαυρο ετσι μεσα στο ξυδι για 2-3 ωρες να ‘ψηθει’και τον στραγγιζετε από το ξυδι ,τον μεταφερετε σε άλλο σκευος,τιναζετε το αλατι,ραντιζετε με το λεμονι και ελαιόλαδο,και τον συντηρειτε στο ψυγειο για πολλες μερες.
lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου