Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis// ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

1,1/2 λίτρα φρέσκο γάλα
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλο
5 αβγά
7-8 φύλλα κρούστας
1,1/2 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
λάδι
αλάτι

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντάς τα μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός.
Αλατίζουμε.
Όταν πήξει το μίγμα το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και τα πέντε αβγά τα οποία έχουμε χτυπήσει προηγουμένως. Ανακατεύουμε το μίγμα.
Αλείβουμε ένα ταψί με λάδι και αραδιάζουμε τρία-τέσσερα φύλλα στο ταψί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα πάνω στα φύλλα και από πάνω προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα.
Ραντίζουμε με νερό και λάδι τα φύλλα για να μη ανασηκωθούν ή ξεραθούν και βάζουμε την πίτα στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου