Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ


  ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ
ΥΛΙΚΑ [για 6 ατομα ]
6 μεγαλα μηλα
2 κουταλιες της σουπας κονιακ
 2.σ κανελα  σκονη
λιγο βουτυρο
 2 κ.σ αμυγδαλο φλιδα.
Σ Ι ΡΟΠ Ι. 1 ½ φλυτζανι του τσαγιου μελι
½ φλυτζανι του τσαγιου νερο
1 ξυλακι κανελας, 2 γαριφαλα,
3 κουταλακια του γλυκου χυμο πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε τα μηλα και με το ειδικο εργαλειο αφαιρουμε τα κουκουτσια.
Βουτυρωνουμε ελαφρα ένα ταψι και τοποθετουμε μεσα τα μηλα.Πασπαλιζουμε με κανελα και ραντιζουμε με λιγο κονιακ.Ψηνουμε τα μηλα στους 200 c για 35 λεπτα.Στο μεταξυ ετοιμαζουμε το σιροπι ως εξης. Βραζουμε το μελι με το νερο,και τα αρωματικα,μεχρι να δεσει το σιροπι.Αποσυρουμε από τη φωτια και προσθετουμε το χυμο πορτοκαλιου.Περιχυνουμε με το σιροπι  τα  ψητα μηλα, γαρνιρουμε με τα αμυγδαλα και σερβιρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου