Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


 ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ 

6 αυγα
2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος
250 γραμμαρια σοκολατα κουβερτουρα
50 γραμμαρια βουτηρο
1/2 κ.γ νες-καφε σκονη
2 βανιλιες
2 κουταλακια του γλυκου μπραντυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωριζουμε τα ασπραδια από τους κροκους,ριχνωντας τα ασπραδια στο μιξερ ,χτυπωντας σε σφικτη μαρεγκα.Φυλασουμε στο ψυγειο.
Βαζουμε ένα μεταλλικο μπωλ μεσα σε μια κατσαρολ
α με βραστο νερο [ μπεν μαρι]και λιωνουμε τη σοκολατα μαζι με το βουτυρο.Ριχνουμε μαζι τον καφε και το μπραντυ.
Σε ένα άλλο μεγαλο μπωλ χτυπαμε τους κροκους μαζι με τη ζαχαρη μεχρι το μειγμα να ασπρισει.Χτυπαμε τωρα και την κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγυ.
Προσθετουμε μεσα στους χτυπημενους κροκους σιγα –σιγα τη λιωμενη σοκολατα ,μεχρι να ενσωματωθει απολυτα,ανακατευωντας και τις βανιλιες.Συνεχιζουμε προσθετοντας τη σαντιγυ ,και τελος ,προσθετουμε τη μαρεγκα,ανακατευωντας,με μια πλαστικη σπατουλα ,μεχρι το μειγμα να γινει ομοιογενες.Μοιραζουμε την κρεμα σε 6 ποτηρια η φλυτζανια και τοποθετουμε στο ψυγειο για 2-3 ωρες.πριν σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου