Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ



            ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ  ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΥΛΙΚΑ
5-6 μετριες πατατες βρασμενες καλα.
200 γραμμαρια γαλα
100 γραμμαρια παρμεζανα,η κεφαλοτυρι τριμμενο.
100 γραμμαρια ζαμπον ψιλοκομμενο.
100 γραμμαρια μανιταρια ψιλοκομμενα
50 γραμμαρια βουτυρο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
Λιγο μοσχοκαρυδο
3 αυγα
2 κουταλια της σουπας μαιδανο ψιλοκομμενο
Νερο οσο παρει
Αλευρι και φρυγανια τριμμενη για το παναρισμα
Λαδι για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα πηρουνι λιωνουμε τις πατατες κανωντας τες πουρε. Προσθετουμε το γαλα αφου το ζεστανουμε ,και λιγο ζεστο νερο,[μισο ποτηρι],ετοιμαζωντας τον πουρε.
Ριχνουμε στον πουρε το ζαμπον και το τυρι.Ζεσταινουμε το βουτυρο και σοταρουμε το κρεμμυδι με τα μανιταρια για περιπου 5 λεπτα,μεχρι να μαλακωσουν.Τα στραγγιζουμε και τα προσθετουμε στον πουρε μαζι με τα 2 αυγα [κραταμε 1 ],το μοσχοκαρυδο,το μαιδανο, και το αλατοπιπερο. Ανακατευουμε και ζυμωνουμε το μειγμα με τα χερια μας,πλαθωντας μικρα κυλινδρακια 5cm περιπου,και τα τοποθετουμε στο ψυγειο για μιση ωρα περιπου να σφιξουν.Τελοςχτυπαμε το άλλο αυγο ,και παναρουμε τις κροκετες ως εξης/ Τις περναμε πρωτα από το αλευρι μετα απο το αυγο,,και τελος στη φρυγανια.Τις τηγανιζουμε σε καυτο λαδι τις στραγγιζουμε σε απορροφητικο χαρτι και σερβιρουμε αμεσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου