ΦΙΛΕΤΑ ΜΙΝΙΟΝ ΜΕ ΣΟΣ ΜΑΔΕΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φιλετο μοσχαρισιο 1 κιλο περιπου κομμενο σε 6 ισα τεμαχια
Αλατι,πιπερι, λιγο λαδι για το τηγανισμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.1 ποτηρι του νερου ζωμο κρεατος.
1 ποτηρι κρασι Μαδερα η καποιο άλλο γλυκο κρασι π.χ μαυροδαφνη
2 κουταλτες της σουπας βουτυρο, 2 κουταλιες της σουπας αλευρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλιγουμε τα φιλετακια με το μπεικον και τα στερεωνουμε με μια οδοντογλυφιδα.
Σε ένα τηγανι ζεσταινουμε λιγο λαδι και τηγανιζουμε το φιλετο 2 η 5 λεπτα αναλογως αν το θελουμε λιγο ψημενο η καλα ψημενο.Τηγανιζουμε σε ένα άλλο τηγανι τα ψωμακια,και πανω σε κάθε φετα ψωμιου βαζουμε ένα φιλετο.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ. Βραζουμε σε μια κατσαρολα το ζωμο και προσθετουμε το κρασι σιγα-σιγα.Μολις βρασει το αποσυρουμε από τη φωτια.Σε ένα άλλο τηγανι καιμε το βουτυρο,μαζι με το αλευρι.Μολις ροδοκοκκινισει προσθετουμε το ζωμο με το κρασι και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα,και να πηξει.Περιχυνουμε με τη σαλτσα τα φιλετα και σερβιρουμε.Συνοδευουμε με πατατες βραστα λαχανικα και πουρε πατατας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου