ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
8 μετριες αγκιναρες
5 κρμμυδακια φρεσκα
½ κιλο πατατες χοντροκομενες [ στα 4 ]
3-4 καροτα κομμενα ροδελες
3 μετρια κρεμμυδια ξερα
1 ματσο ανηθο
1 φλυτζανι ελαιολαδο
2 αυγα
αλτι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε πανω-πανω τις αγκιναρες και με ένα μαχαιρακι η κουταλι καθαριζουμε το μαλλι απο την καρδια της αγκιναρας.Αφαιρουμε τα εξωτερικα φυλλα ,και όλα τα σκληρα σημεια τους,Τις τριβουμε με το λεμονι να μη μαυρισουν και τις βαζουμε σε μια λεκανη με νερο.
Ψιλοκοβουμε τα φρεσκα κρεμμυδακια ενώ τα ξερα τα κοβουμε στα 4 .Τα βαζουμε όλα μαζι σε μια φαρδια κατσαρολα,αγκιναρες,πατατες,καροτα ανηθο,ριχνουμε και το ελαιολαδο,το αλατι και το πιπερι.Τελος βαζουμε και νερο ισα να τα σκεπασει,και αφηνουμε να βρασει για περιπου 1 ½ ωρα.
-ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα.,και προσθετουμε τους κροκους.Χτυπωντας συνεχεια προσθετουμε το χυμο ενός λεμονιου,και 3-4 κουταλιες της σουπας απο το ζωμο της κατσαρολας ,σιγα-σιγα να μη μας κοψει.
Αδειαζουμε το αυγολεμονο στην κατσαρολα την οποια εχουμε κατεβασει από τη φωτια ανακατευουμε για λιγο να παει παντου η σαλτσα και σερβιρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου