ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ατομα
-4 μεγαλα κυδωνια
-1/2 κιλο ζαχαρη
-1/2 ποτηρακι κονιακ
-2 ξυλαρακια κανελας
-2-3 καρφια γαριφαλα
-1 λιτρο νερο
-1/2 κιλο γιαουρτι
-1/2 ποτηρι του νερου κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψι βαζουμε το νερο τη ζαχαρη το κονιακ και ανακατευουμε καλα.
καθαριζουμε τα κυδωνια τα κοβουμε στη μεση και αφαιρουμε τα σπορια.
τοποθετουμε τα κυδωνια στο ταψι με τη ραχη τους προς τα πανω και προσθετουμε την
κανελα και τα γαριφαλα.Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε στους 200C για
1-1/2 ωρα ,θα δουμε οταν ειναι ετοιμα οτι εχουν σκουρυνει.
Σε ενα μπολ χτυπαμε με το συρμα την κρεμα με το γιαουρτι.Σερβιρουμε τα κυδωνια ζεστα
με τη σαλτσα απο πανω και λιγο απο το σιροπι τους.
-4 μεγαλα κυδωνια
-1/2 κιλο ζαχαρη
-1/2 ποτηρακι κονιακ
-2 ξυλαρακια κανελας
-2-3 καρφια γαριφαλα
-1 λιτρο νερο
-1/2 κιλο γιαουρτι
-1/2 ποτηρι του νερου κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα ταψι βαζουμε το νερο τη ζαχαρη το κονιακ και ανακατευουμε καλα.
καθαριζουμε τα κυδωνια τα κοβουμε στη μεση και αφαιρουμε τα σπορια.
τοποθετουμε τα κυδωνια στο ταψι με τη ραχη τους προς τα πανω και προσθετουμε την
κανελα και τα γαριφαλα.Σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και ψηνουμε στους 200C για
1-1/2 ωρα ,θα δουμε οταν ειναι ετοιμα οτι εχουν σκουρυνει.
Σε ενα μπολ χτυπαμε με το συρμα την κρεμα με το γιαουρτι.Σερβιρουμε τα κυδωνια ζεστα
με τη σαλτσα απο πανω και λιγο απο το σιροπι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου