Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

lixoudis// ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ






ΧΟΙΡΙΝΟ  ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ-
-1κιλο.χοιρινο κρέας
  -1 ματσο σέλινο κομμενο
-1 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
-1 φλυντζανι ελαιολαδο
-3 πρασα κομμενα χονδρες ροδελες(μονο τα ασπρα )
-1 κρεμμυδι ψιλοκομενο
-2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενο
2 Kαροτα μετρια καθαρισμενα.χονδροκομμενα
αλατι,πιπερι

ΑΥΓΟΛΕΜONO












2 Aυγα
1 λεμονι το χυμο του
λιγο ζωμο απο το φαγητο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε το κρεας σε μεριδες και το πλενουμε.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει και σοταρουμε το ξερο κρεμμυδι τα φρεσκα κρεμμυδακια τα καροτα, και τα πρασα  για λιγο χωρις να παρει χρωμα,προσθετουμε το κρεας,σοταρουμε για λιγο και προσθετουμε νερο να σκεπαστει το κρεας-το αλατι το πιπερι και τα καροτα .Αφηνουμε το κρεας να μισοβρασει ,κοβουμε το σελινο και το βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το κρεας..

  ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:: Χτυπαμε τα αυγα και προσθετουμε το χυμο λεμονιου,συνεχιζουμε να χτυπαμε προσθετοντας 2-3 κουταλιες ζωμο από την κατσαρολα.Κατεβαζουμε την κατσαρολα από τη φωτια ριχνουμε μεσα το αυγολεμονο ανακατεβουμε λιγο και το σερβιρουμε ζεστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου