Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μοσχαρι με Μελιτζανες

Υλικα για 4-6 ατομα
1 κιλο μοσχαρισιο κρεας κομμενο σε μπουκιες.
1 κιλο μελιτζανες φλασκες.
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα.
400 γρ.ντοματακια ψιλοκομμενα.
4 σκελιδες σκορδο λιωμενο
1 ποτηρι κοκκινο κρασι.
200 γρ.κεφαλοτυρι κομμενη κυβακια.
1 κουπα ελαιολαδο
αλατι,πιπερι,παπρικα
2 φυλλα δαφνης.
Εκτελεση
Κοβετε τις μελιτζανες σε κυβους,και τις τηγανιζετε,να ροδισουν ελαφρα.Τις ακουμπατε σε αποροφητικο χαρτι να στραγγιξουν τα λαδια.Εν τω μεταξυ ζεσταινετε το λαδι στην κατσαρολα και σοταρετε το κρεας να ροδισει..Προσθετετε το αλατοπιπερο  τα κρεμμυδια το σκορδο και τα σοταρετε να μαραθουν.Μολις σοταριστουν προσθετετε το κρασι, τη ντοματα τη δαφνη και αφηνετε να βρασει το κρεας 40' περιπου.Τελος μεταφερετε το κρεας σε μια γαστρα προσθετετε τις μελιτζανες,και το τυρι και ψηνετε στο φουρνο μιση ωρα ακομα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου