lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Γαυρος Πάρου φιλέτο ψητος στο σχαροτηγανο.

Γαυρος Πάρου φιλέτο ψητος στο σχαροτηγανο.
Τι είναι ο Γαυρος Πάρου. Ποια είναι η διαφορά από το άλλο είδος γαυρου. Γιατί λέγεται έτσι. Ο Γαυρος Πάρου αλιευετε κοντά στο νησί της Πάρου. Από εκεί και το όνομα του. Θα τον συναντήσετε επίσης και σαν Πάτμου όπου κι εκεί αλιευετε επίσης. Η διαφορά με τον άλλο γαυρο είναι το μέγεθος του. Ο Γαυρος Πάρου έχει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος φτάνει που στα 20 εκατοστά μήκος. Είναι ιδανικός για παστωμα και ψήσιμο στην σχάρα. Απολαύστε τον. 


Υλικά :
1 κιλό γαυρο Πάρου.
Αλάτι ημιχονδρο
Ρίγανη
Λαδολέμονο :
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 Λεμόνια το χυμό τους.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και φιλεταρουμε το γαυρο ως εξής:
Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια από τα ψαράκια. Με τα δάχτυλα μας ανοίγουμε όλα το ψάρι μέχρι την ουρά του και βρίσκουμε το κόκαλο του ψαριού.

 Το σπαμε στο ύψος της ουράς του και με τα δάχτυλα μας το αφαιρούμε σιγά σιγά. Συνεχίζουμε με όλα τα ψαράκια. Ξεπλενουμε με νερό και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Αφήνουμε λίγο να φυγουν τα νερά Λαδώνουνε και αλατιζουμε τα ψαράκια. 


Βάζουμε το σχαροτηγανο να κάψει καλά και βάζουμε προσεκτικά τα ψαράκια.,με το δέρμα στο τηγάνι. Ψήνουμε τρία λεπτά γυρίζουμε προσεκτικά και ψηνουμε ένα λεπτό από την μέσα πλευρά του ψαριού και βγάζουμε από τη φωτιά..
Σε ένα σεικερ χτυπάμε το λαδι με το λεμόνι, περιχύνουμε με αυτό τα ψαράκια και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Σερβίρουμε.



Αν θέλουμε ψιλοκοβουμε κρεμμύδι ξερό όπως και ψιλοκομμένη ντομάτα και το απλώνουμε πάνω στο γαυρο και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου